BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününde baskılandı. BİST100 endeksine dahil paylar arasında EREGL, SISE, KCHOL, MGROS, VAKBN payları Cuma günü endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, THYAO, AKBNK, YKBNK, TUPRS, GARAN payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

Haftalık bazda ise en çok değer kazanan sektörler sigorta, tekstil ve iletişim olurken, spor endeki en çok değer kaybeden sektör grubu oldu.

Geçen hafta yurt içinde yılın ikinci Enflasyon Raporu sunumu gerçekleşti. TCMB Başkanı Karahan, yılın ikinci enflasyon raporu toplantısında, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan artışla %38’e güncellendiğini açıkladı. Üst bant ise %42 ile sabit kaldı. Enflasyonun öngörülerden yüksek geldiğini belirten Karahan, zirvenin Mayıs ayında %75 – 76 seviyesinde beklendiğini belirtti. Rezerv ve kur hedeflerinin olmadığı ifade eden Karahan, swap kanallarında yetkinin TCMB'de olmadığını bildirdi. Sunum ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ‘enflasyonun tek haneye düşürülmesi için her şey yapılacak’ mesajı verdi.

Kamuda harcamalar en aza indiriliyor. Bugün açıklanacak tasarruf paketiyle kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüş sağlanması hedefleniyor. Kamuda Tasarruf Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet ve Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek tarafından açıklanacak.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı