Şanlıurfa genelinde meteorolojik tahminler tehlike sinyallerinin çalmasına neden oluyor. Özellikle 18 Mart cumartesi günü Şanlıurfa genelinde çok şiddetli yağışların oluşacağını belirten yetkililer vatandaşları yağışlar konusunda uyardılar.

Meteorolojiden yapılan açıklama şu şekilde; “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğleden sonra bölgemizde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü yağışların bu akşam cuma saatlerinde sonra etkisini arttırarak Şanlıurfa kuzey ve batısında Bozova Birecik Suruç cumartesi sabah saatlerinden itibaren il genelinde çok kuvvetli metrekareye 51 ve 75 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor.

Bölgede yakın zaman önce gerçekleşen şiddetli yağışlar sebebi ile toprağın doymuş olması dere ve nehirlerin seviyelerini yükselmiş olması ve beklenen yeni kuvvetli yağışlar dikkate alındığında sellere ve su baskınlarına yer Yer gök gürültülü sağanak yağışla birlikte Yıldırım dolu yağışı kuvvetli rüzgar ve kar yağışlarının olduğu yerlerde buzlanma ve don olayı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” şeklinde uyarılarda bulunuldu.

Haber: İbrahim UYGUR