Kaal, “Tasarruf, ‘çerez parası’ diye küçümsenen harcamalardan başlıyor, ne hazin. Şapkadan tavşan çıkmasını beklemiyorduk lakin bu paket bugüne kadarki lüksün, şatafatın, savurganlığın ikrarı olmuş. Kamu kaynakları için kara deliği teşkil eden projelere, israf ve yolsuzluğun kaynaklarına hiç dokunulmamış.” dedi.

DEVA Partili Hasan Karal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden sonra ekonomik krize girdiğini belirten Milletvekili Karal, hükümetin izlediği halktan kopuk politikalar nedeniyle ekonominin gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini söyledi.

“Ülkemizin kaynakları o kadar hoyratça kullanıldı ki…”

Özellikle son 6 yılda hukuktan ve adaletten uzaklaşma, liyakatsizlik, gösteriş ve şatafat merakı dolayısıyla ekonomik sıkıntıların büyüdüğüne dikkat çeken Karal, özellikle kamu binaları ve belediyelerde gün yüzüne çıkan lüks harcamalarla ilgili yapılacak tasarrufun gerekli ve yerinde olduğunu bildirdi. “Devletin malı deniz” yaklaşımıyla mücadele edilmesinin gerekliliğini vurgulayan Karal, “Ülkemizin kaynakları o kadar hoyratça kullanıldı ki şimdi işler rayından çıkınca hükümet bu durumu düzeltme telaşına düştü. Vatandaşımız için harcanan her bir kuruş çok önemli ve değerli. Kamu görevlileri, bunun bilinciyle hareket etmeli. Herkes, kamu kaynaklarını harcarken, kullanırken kendi cebinden harcıyormuş gibi değerlendirmeli. " dedi.

Hibya Haber Ajansı