Soma Cengiz Topel Meydanı’ndan pankartlar ve sloganlarla başlayan yürüyüş,  Beşyol’daki Madenci Anıtı’na kadar devam etti. Başkan Tugay, şehit madencilerin aileleriyle birlikte alana kadar yürüdü. Madenci Anıtı'ndaki program, üç dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Maden şehitlerinin ailelerini yanına alarak konuşmasını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çıkarılan kanunları eleştirdi. Özgür Özel, “Öyle kanunlar çıkardılar ki kimin tarafında olduklarını gördük. Biz emeğin tarafındayız. Alın terinin tarafındayız. İş sağlığı değil, işçi sağlığı diyenleriz. Biz iş güvenliği değil, işçilerin güvenliği diyenleriz. Biz alın terinin karşılığı alınana kadar, iş cinayetlerinin hepsinin hesabı sorulana kadar ve artık bu ülkede emekçiler iş cinayetlerinde ölmeyene kadar, durduğumuz yerde duracağız. Mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Soma maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Özel, sonraki yıllarda da faciaların yaşandığına dikkat çekerek, mücadele çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından Madenci Anıtı'na karanfil bırakıldı.

Hibya Haber Ajansı