Şanlıurfa Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Şeref Mardinli kurumda " Hemşireler Gününü" kutladı.

"Önce İnsan" diyerek halka hizmeti şiar edinmiş. İnsanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakar, cefakar hemşirelerimizin " Hemşireler Gününü" kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dileriz’’ temennilerince bulunan Şanmed Hastanesi Başhekimi Mardinli konuşmasında; ‘’Bugün ve içinde bulunduğumuz bu hafta 12- 18 Mayıs Dünya Hemşireler Günü olarak kabul edilmektedir. Her türlü olumsuzluklara maddi ve manevi zorluklara rağmen ülkemizin her köşesinde insan varlığını kutsallığını ön planda tutarak özveri ve gayret ile emek sarf eden tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum. Çok yakın bir tarihte hem ülkemizde hem de dünyada yaşanan felaketlerde hemşirelerin vazgeçilmez bir kahraman olduklarını bir kez daha izlemekteyiz. Bir pandemide yaşanan ardından 6 Şubat 2023 depremindeki hemşire arkadaşlarımızın fedakarca davranışı bu dünya toprakların da Filistin topraklarında yaşanan yokluk içerisinde var olma mücadelesi veren yokluk içerinde sağlık hizmeti sunmaya çalışan tüm hemşire arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum

Hemşirelik mesleği sevgi şefkat özveri ile dolu bir meslek grubudur. Bu özverili şefkatli meslek grubundaki temsilcilerini bir gün bir haftaya sığdırmak yetersizdir. Bir ömür boyu onlara minnet borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.

Bu vesile ile sağlık ordumuzun kahramanları olan beyaz melek hemşirelerimizin 12 Mayıs dünya hemşireler gününü kutluyorum.’’ Diye konuştu.

Başhekim Mardinli’nin kurumda çalışan hemşirelere çiçek takdimi ile program son buldu.