İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, açıklanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamında "İktidarın 'kamuda tasarruf' adlı şovlarını izledik. Şovda ne vardı derseniz, 'memur servislerini kaldırmak' vardı." dedi.

İhale şampiyonu malum şirketlerin affa uğrayan milyarlarca dolarlık vergi borçlarının Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamında olmadığını vurgulayan Dervişoğlu, şu ifadeyi kullandı:

"Parası döviz cinsinden peşin ödenen kamu ihaleleri yoktu. “Beyefendi”nin yazlık ve kışlık sarayları yoktu., Sayısı belirsiz uçak ve otomobil filoları elbette yoktu. Görevi meçhul danışman orduları yoktu. Amca, dayı, enişte kontenjanından yönetim kurulu üyesi yapılmış binlerce akraba da yoktu, Peki ne vardı? Emekli, memur, işçi, öğrenci, öğretmen kemer sıksın. Siz ne yapacaksınız efendiler? Milletin boğazını sıkmak dışında bir şey yapacak mısınız? Milyonlarca kaçağı Türkiye’de tutma vaadiyle küresel finans baronlarının kapısını arşınlayan zihniyetten de ancak bu beklenirdi. Bu millet en büyük tasarrufu mevcut iktidara son vererek yapacaktır."

Hibya Haber Ajansı