Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, İsrail’in Refah kentine başlattığı operasyonun durdurulması için herksin üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

7 Ekim’den bugüne süren soykırım ve işgali, tam bir yok edişle devam ettirmek isteyen Siyonizm ve işbirlikçilerine karşı kınamanın yetmediğinin acı tecrübelerle sabit olduğunu belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Hamas yönetiminin, ateşkes çağrılarına olumlu cevap vermesine rağmen başlatılan bu operasyonun 600 bini çocuk olmak üzere toplam 2 milyona yakın insanı katletmek ya da göç etmeye zorlamak amacıyla yapıldığı artık tüm dünyanın malumudur.”

Karamollaoğlu; ABD, İngiltere, Fransa ve daha birçok ülkede katliama karşı yükselen seslerin, İslam ülkelerine de cesaret vermesi gerektiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Birçok devlet ve milyarlarca insan, masumların ve Filistin'in yanındayken, elinde yetki bulunduran İslam ülkelerinin sessizliği; katil İsrail'e cesaret veren en başat unsurdur. Unutulmamalıdır ki siyonizmin hedefi Filistin'den ibaret değildir. Bilinmelidir ki, bölgenin huzur ve barışına karşı en büyük tehdit olan İsrail, asla ve kat'a Filistin ile yetinmeyecektir.”

Soykırıma karşı çıkmanın inanca ve insanlığın bir gereği olduğu gibi bölge siyaseti için de bir mecburiyet olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Özgür bir Filistin, bölge huzurunun sağlanması için ilk şarttır. Türkiye ve bölge ülkeleri, artık danışıklı dövüşe ve karşılıklı çıkar ilişkilerine son vererek Refah operasyonuna karşı dik bir duruş sergilemelidir. Masumlara karşı işlenen bu zulüm ve işkence, hukuki ve insani olarak kabul edilebilir değildir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı