Eskişehir’in toplu ulaşımında yeni bir aşamaya daha geçildi. Gençlerin, 31 Mart Yerel Seçimler sürecinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile görüşmelerinde sıklıkla ‘ulaşımda gece seferlerini istemeleri’ sonrası, Başkan Ünlüce çalışma yapılacağını açıklamıştı.

Yapılan yeni düzenlemeyle ilgili değerlendirme yapan Başkan Ünlüce, “Gençlerimizin seçim döneminde en büyük taleplerinden biri de gece ulaşımıydı. Eskişehir dinamik, gençlerin hareketli olduğu, sosyal yaşamı çok canlı bir şehir. Ben de bu konuda gençlere gereken çalışmanın yapılacağını ve isteklerinin yerine getirileceğini belirtmiştim. Çalışmalarımız tamamlandı ve 15 Mayıs gecesi itibariyle otobüs ve tramvaylarımızın gece seferleri başladı. Hayırlı olsun. Eskişehir 24 saat yaşayan bir şehir olarak bu aşamayla birlikte sosyal canlılığını korumaya devam edecek.” dedi.

Yeni düzenlemede vatandaşlar Estram mobil uygulaması üzerinden otobüs ve tramvayları anlık olarak takip ederek duraklarda bekleme sorunu yaşamayacaklar.

Düzenleme ile mevcut otobüs gece ring hatlarına Odupazarı ve Tepebaşı’na ilave seferler eklendi. Bu yeni uygulamayla gece çalışan araçların toplam sefer sayıları arttırılarak hizmet ettikleri bölgeler genişletildi ve daha kapsamlı bir hizmet sunulması sağlandı. Tramvaylarda ise gece 00.00’da başlayacak seferler 02.30’da tamamlanacak. Güzergahlar ve detaylı bilgiler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin www.eskisehir.bel.tr internet adresindeki “Duyurular” bölümünden incelenebilecek.

Hibya Haber Ajansı