Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Avrupa’nın müzikal zenginliğini bir araya getiren Usedom Müzik Festivali’nin ev sahipliğinde düzenlenen zirvede Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğünce tüm ayrıntılarıyla katılımcılara anlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivali bu zirve ile Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyeliğini de resmileştirmiş oldu. 

EFA Genel Kurulu Sanat Festivalleri Zirvesi 2024 bu sene 40 ülkeden 230 delege ve 130 festivali ağırladı.

Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile bu yıl başlangıcı yapılan uluslararası kültür ve sanat buluşması katılımcı sayısı ile dünyanın da en büyük festivali olma özelliği taşıyor.

Türkiye’nin 7 bölgesindeki 16 şehirde düzenlenecek yaygınlığa ulaşan Türkiye Kültür Yolu Festivali konser, sahne gösterileri, sinema, sergi, atölye, çocuk etkinlikleri, tematik sokak sahneleri, gezici sahneler, söyleşiler gibi pek çok etkinlikle her yaşa ve her kesime hitap ediyor.

Kültür ve sanata erişimi kolaylaştıran festival Türkiye’den ve dünyadan farklı sanatçılar ile sanat kurumlarını bir araya getiriyor.  

Bu yıl 40 bin sanatçının katılımının hedeflendiği festivalin rotalarına 2024 yılında yeni eklenen 5 şehirle birlikte etkinlik düzenlenecek mekân sayısının 600’ün üzerine çıkması hedefleniyor. Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl ikinci durağında ise Şanlıurfa yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı