WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

BIST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BIST100 endeksi
Paylaş:

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü dar bir bantta hareket ederek hafif satıcılı bir seyirle 10.159 seviyesinden tamamladı. Ekim ayından bu yana başlayan ve tepelerin birleşmesi ile oluşan trend sonucunda rekorlar kıran BİST100'deki geri çekilmeyi kar realizasyonu olarak nitelendiriyoruz.

ABD’de Nisan ayına ilişkin TÜFE verisi açıklandı. ABD'de enflasyon Nisan ayında beklentilere paralel aylık bazda %0,3, yıllık bazda ise %3,4 artış gösterdi. Böylelikle yıllık bazda enflasyon %3,5’tan %3,4’e gerilemiş oldu. ABD enflasyondaki soğuma beklentileri artarken, Eylül ayında Fed’den faiz indirim beklentileri de artmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin sadece 3 yıllık bir hedef olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, mali disiplinden taviz vermeyerek ortalama bütçe açığının milli gelire oranını %2,4 seviyesinde tuttuklarını ve bunu bir üst seviyeye taşıdıklarını belirtti. ‘’Talimatım üzerine tasarruf kültürünü ve verimliliği artırmak için ekonomi yönetimimiz kapsamlı bir çalışma yaptı. Birincisi bu paket kamuda verimliliği arttırarak tasarruf sağlamayı amaçlıyor. İkincisi bu paketle birlikte çok güçlü bir uygulama modelini hayata geçiriyoruz. Üçüncü ve son olarak tedbirler bütün kamuyu kapsıyor” dedi.

Kaynak: İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et VİOP 30 endeksi

Akışın sonuna geldiniz.