Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xiaogang, Filipinler’in Çin ile Ren'ai Resifi konusunda vardığı sözleşmeye sadık kalması gerektiğini söyledi.

Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro, geçtiğimiz günlerde, Filipinler Savunma Bakanlığı’nın Çin ile Ren’ai Resifi ile ilgili bir anlaşmaya varmadığını belirtti.

Filipinler Dışişleri Bakanlığı da mevcut Filipinler yönetiminden kabine düzeyindeki hiçbir yetkilinin Çin’le Ren’ai Resifi ile ilgili bir anlaşmayı kabul etmediğini iddia etti.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xiaogang, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin’in insani nedenlerden dolayı Filipinler’le Ren’ai Resifi’ndeki durum hakkında bir “centilmenlik anlaşmasına” ve iç mutabakata vardığını hatırlattı.

Sözcü Zhang, “Net gerçekler karşısında Filipinler sözünde durmayarak Filipin halkını kandırıyor ve uluslararası toplumu yanıltıyor. Filipinler, uluslararası temaslarda izlenmesi gereken temel normlara uymalı, yanlış iddialarına ve mantıksız davranışlarına son vermeli. Aksi takdirde, en nihayetinde yine kendine zarar vermiş olacak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı