Programa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Ak Parti Grup Başkanı ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Şanlıurfa eski İl Emniyet Müdürü ve Kocaeli Milletvekili, Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Veysel Tipioğlu, İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyon Başkanı Prof. Dr Cüneyt Yüksel, Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, İl Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Diyanet Akademisi Başkanı Doçent Dr. Enver Osman Kaan, İl Müftüsü Ramazan Tolan, Türkiye Tüm Hukukçular Birlik Başkanı Avukat Mustafa Kuran, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, OSB Yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
    Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Burada katılımcıların yaptığı konuşmalarda İbadete giren Caminin hayırlara vesile olması dileği dile getirilirken bölgede böyle bir caminin gereksinimi üzerinde duruldu. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür edilirken dualar eşliğinde Cami ibadete açılarak Cuma namazı topluca ifa edildi.
    Yaklaşık 3 yıldan bu yana yapımı süren Viranşehir OSB Avukat Mustafa Kuran Cami kırsal bölgede yaşayan ve OSB de görevli vatandaşlar ile ticari amaçlı buraya gelen vatandaşlar için büyük bir ihtiyacı karşılamış oldu.