Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il ve ilçe ziyaretlerinde vatandaşların talepleri ile kurumlara gelen şikayetleri de değerlendirerek sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonunun sağlanması ile bu konuda yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Hasan Şıldak’ın başkanlık ettiği toplantıya Jandarma ve Emniyet yetkilileri, Harran Üniversitesi ve ilgili kurum amirleri, Büyükşehir ve ilçe belediye temsilcileri katıldı.

İl genelinde sokak hayvanlarının sayısı, bakımı, rehabilitasyonu, kayıt altına alınması ve aşılama çalışmaları ile ilgili birimlerin görev alanlarının değerlendirildiği toplantıda Vali Şıldak, “Sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülen bütün çalışmalar Valiliğimiz tarafından yakından takip edilecek ve sorunun çözümü için ilgili kurumlarımız kararlılık gösterecektir. Bizler de tüm çalışmaları kademe kademe takip edeceğiz. Tüm bu çalışmaları takip ederken insan sağlığı başta olmak üzere sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyon süreçleri, yoğunlaştığı alanlar ile vatandaş talep ve şikayetlerinin hassasiyetle takip edilmesini, mutlak suretle vatandaşlara dönüş yapılarak bilgi verilmesi yönünde talimatlarımızı verdik. Dediğimiz gibi tüm bu hususların birebir takipçisi olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı