Gençleri, sporun çatısı altında buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Sporu, toplumsal barış ve kardeşliği geliştiren bir etkinlik olarak görüyoruz” dedi.

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’ne, Nilüfer Belediyesi’nin yurt içi ve yurt dışındaki kardeş kentleri de katıldı. Şenliklerin basketbol branşında takımlarıyla mücadele eden kardeş kentlerin temsilcileri, Defne Davet’te düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi. Geceye, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ile Başkan Yardımcıları, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Altınok, CHP Nilüfer İlçe Sekreteri Elif Alp, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Muharrem Or ile Nilüfer Belediyesi’nin yurt içi ve yurt dışındaki kardeş kentleri olan Dinar, Ardino, Balatonfüred, Braila, Hanau, Lublin ve Peja’dan gelen heyetler katıldı.

Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kardeş kentlerle birlikte dayanışmayı, kültür paylaşımını ve sporu bir arada sürdürmek açısından her yıl bu etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.
Spor şenliklerinde basketbol müsabakalarının, kardeş kentlerin katılımıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Özdemir, “7 ülkeden 70 basketbolcunun katıldığı bu dönemdeki etkinlikler, bizlere de büyük keyif verdi. Bu dönem 22’ncisini düzenlediğimiz etkinliklere, 24 branşta 20 bin öğrenci katılıyor. Sporu, toplumsal barış ve kardeşliği geliştiren bir etkinlik olarak görüyoruz” diye konuştu.  

Yurt içinden Afyonkarahisar; yurt dışından ise Bulgaristan, Romanya, Polonya, Almanya, Macaristan ve Kosova’dan gelen misafirlere teşekkür eden Başkan Şadi Özdemir, bu etkinliklerin devam edeceğini  belirterek, “Nilüfer Belediyesi olarak gençlerimizin burada buluşmalarını her zaman destekleyeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı