Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Eskişehir’i rol model aldıklarını ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e geldiklerini söyleyen Metin Demir, “Turizm, kültür, sanat, müzeler ve yaşam kalitesi denilince Eskişehir ilk akla gelen şehir olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de son çeyrek asrın en büyük gelişme gösteren kenti Eskişehir oldu. Bizde çalışmaları yerinde görmek, incelemek adına Eskişehir’e gelmek istedik. Burada yapılan çalışmaları inceleyerek ve feyz alarak Zonguldak’a dönmek istiyoruz.” diye konuştu.

Eskişehir’in birçok konuda örnek bir kent olduğunu söyleyen Ayşe Ünlüce, “Eskişehir’de yaptığımız çalışmalar sonrası turizm büyük hareketlilik kazandı. Şehrimizde birçok nokta sizlere örnek olacaktır. Odunpazarı bölgesindeki müzelerimiz başta olmak üzere şehrimiz her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ile Kentpark gibi insanların nefes alacağı yeşil alanlar Türkiye’nin her kentinde olması gerekiyor.” dedi.

Ziyaret sonunda Metin Demir, Ayşe Ünlüce’ye madencilerin kullandığı güç ve liderliği temsil eden Madenci Bastonu’nu ve Zonguldak’ta kadınların ürettiği yerel ürünleri hediye etti. Ziyaret çektirilen fotoğrafla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı