Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Urfa Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü’nün destekleriyle Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tek Tek Dağları Milli Parkında doğa yürüyüşü düzenlendi.

 

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe sporcular yoğun ilgi gösterdi.

 

Tek Tek Dağları Milli Parkında başlayan 10 kilometrelik yürüyüş, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki varlıklar arasında bulunan ve dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olan Göbeklitepe’ye benzerliğiyle dikkat çeken Karahantepe’de son buldu. Doğa yürüyüşüne katılanlar, 12 bin yıl öncesine dayanan ve 250’ye yakın T şeklindeki dikili taşın bulunduğu Karahantepe’yi gezdi.

 

Doğa sporcuları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen doğa yürüyüşünde ilk kez Karahantepe’yi görme fırsatı bulduklarını anlattılar. Spor ve doğa ile iç içe bir gün yaşadıklarını ifade eden doğa sporcuları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında tarihi bir alana doğa yürüyüşü düzenlenmesinin ayrı bir anlam kazandığını söylediler.

 

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Nesih Çiftçi, ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Dedeoğlu ise Gençlik Haftası kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söylediler.