İçişleri Bakanı Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçısı zehir tacirlerine yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2 ayrı “Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildiğini ve operasyonlarda 1’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 6 uyuşturucu madde imalatçısının yakalandığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kağıthane ve Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara’nın Güdül ve Gölbaşı ilçelerinde 10 ayrı adres ve 4 ayrı araca düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“808 kilogram sıvı metamfetamin, 60 kilogram kristal metamfetamin, 136 kilogram aseton maddesi ve muhtelif miktarda esrar ele geçirildi. İstanbul’un Avcılar ilçesinde bir adrese düzenlenen operasyonda ise; 147,5 kilogram sıvı metamfetamin ve 7,5 kilogram kristal metamfetamin ele geçirildi. Operasyonlar sonucu: 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve hassas terazilere el konuldu.”

Hibya Haber Ajansı