Esenyurt Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılı kutlamaları kapsamında Spor Şöleni düzenledi. Esenyurt Sabahattin Zaim Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ilçe protokolü, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliklerde belediyenin kurslarında eğitim alarak profesyonelleşen sporcular voleybol, basketbol, futsal ve masa tenisi branşlarında final müsabakası gerçekleştirdi, karete, tekvando ve güreş branşlarında ise gösteri maçı sergiledi.

Masa tenisi karşılaşmalarıyla başlayan etkinlikler, yarışan tüm sporculara sertifika ve madalya, birinci olan takıma ise şampiyonluk kupasının verilmesiyle son buldu.

Başkan Özer, şenliğin açılışında “Sevgili gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyon olan birçok sporcumuz var ama ilçemizden daha fazla Dünya şampiyonları çıkaracağız. Nice şampiyonlarımız olacak. O nedenle en büyük iddialarımdan biri Esenyurt’u sanatın ve sporun başkenti yapmak.” diye konuştu.​

Hibya Haber Ajansı