İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı'nın 19 Mayıs'ın 105. yıl dönümü için düzenlediği törene katıldı. 

Törende konuşan Başkan Tugay, İzmir’den selam getirdiğini söyleyerek sözlerine başladı. Çok büyük bir onur yaşadığını dile getiren Başkan Tugay; “Tüm yoldaşlarım, arkadaşlarım, cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, Samsunlular, Türkiye’nin her yerinden gelen değerli yurttaşlar. Hepinizi İzmirliler ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bana söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim. Seçimden önce Samsunlu dostlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için buradayım.” dedi. 

Başkan Tugay, İzmir ile Samsun'un kadersel olarak birbirine bağlı iki şehir olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Atamızın kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere ilk adımını attığı Samsun ve kurtuluşu ilan ettiği İzmir. Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı bu iki şehir. Bu elbette her şeyden öte çok anlamlı bir dostluğun temsiliyetidir. 105 yıl önce idealleri için yolculuğa çıkmıştı Atamız ve arkadaşları. Bu mücadelenin sonunda bize Cumhuriyeti armağan ettiler. Bu mücadele biz yaşadıkça, bizim taşıdığımız bayrakla devam edecek. Yaşasın 19 Mayıs’ı yaratanlar! Yaşasın Samsun! Yaşasın İzmir ve yaşasın Türkiye.”

Hibya Haber Ajansı