WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

“Almanya’da çöplerin atık kovalarına atılması için Türklere özel uyarı yapıldı” iddiası

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ilgili “Almanya’da çöplerin atık kovalarına atılması için Türklere özel uyarı yapıldı” iddiasını yalanladı.

“Almanya’da çöplerin atık kovalarına atılması için Türklere özel uyarı yapıldı” iddiası
Paylaş:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ilgili “Almanya’da çöplerin atık kovalarına atılması için Türklere özel uyarı yapıldı” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

İddiaya konu fotoğrafların 2017’de Almanya’nın Duisburg şehrinde belediyenin çevre duyarlılığını artırmak amacıyla hayata geçirdiği kampanyanın bir parçası olduğunun belirlendiği aktarılan açıklamada “Kampanya kapsamında şehrin farklı bölgelerinde, popülasyona göre çöp kovalarına farklı isim ve sloganların yazıldığı ve temiz bir çevre için farkındalık oluşturmanın amaçlandığını görülmüştür.” denildi.

Açıklamada sadece Türkçe isimler kullanılarak Türklerin uyarıldığı iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.