WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Danimarka mahkemesi veganların hastanede özel yemek hakkı konusunda karar verecek

Kopenhag, 23 Mayıs (Hibya) – Kopenhag'ta bir mahkeme Perşembe günü başlayacak duruşmada, veganların hastanelerde özel yemek hakkına sahip olup olmadığı konusunda karar verecek.

Danimarka mahkemesi veganların hastanede özel yemek hakkı konusunda karar verecek
Paylaş:

Dava, 2020 yılında Hvidovre Hastanesi'ne yatırılan, aynı zamanda Danimarka Vejeteryan Derneği'nde çalışan, vegan beslenen bir kadınının başvurusu üzerine açıldı. Kadına göre, hastanede yattığı süre boyunca kendisine sunulan diyet yeterince besleyici değildi.

Derneğe göre vegan olarak hastaneye yatırıldığınızda pirinç, kök sebzeler ve marul yeterince besleyici değil.

Dernek, konunun bir prensip meselesi olduğuna ve tüm kamu mutfaklarında bitki bazlı yemeklerin sunulması gerektiğine inanıyor.

Vejeteryan Derneği'nin genel sekreteri Rune-Christoffer Dragsdahl, eğer davayı kazanırlarsa bunun büyük önem taşıyacağını söyleyerek, ''Hastane gerçek bir vegan yemeği servis edemiyordu. Ama aynı zamanda menüde 14 et yemeği bulunuyordu'' diye konuştu.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.