WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Tekin: Üreten ve geliştiren bir nesil yetiştirmek en büyük hedeflerimizden biridir

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, İstanbul Teknopark’ta gerçekleştirilen Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Uluslararası Forumu’na katıldı.

Bakan Tekin: Üreten ve geliştiren bir nesil yetiştirmek en büyük hedeflerimizden biridir
Paylaş:

Milli Eğitim Bakanı Tekin,  Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları Uluslararası Forumu’nda gerçekleştirdiği konuşmada "İçinde bulunduğumuz çağda; büyük ölçekli dil modelleri, makine öğrenimi ve derin öğrenme teknolojilerinin hızlı gelişimi, yapay zekanın eğitim sistemlerine entegrasyonunu kaçınılmaz hale getirmiştir" dedi.

Bakanlık olarak en büyük hedeflerinin üreten ve geliştiren bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında da sosyal-duygusal beceriler ve milli değerlerle harmanlanmış bir eğitim sistemini desteklerken, teknolojiyi de bu sürecin merkezine yerleştirdik" ifadesini kullandı.

Bakan Tekin, forumun düzenlenmesinde ve katılanlara teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:

"Ülkemizin eğitim ve teknoloji ilişkisinin geleceğini şekillendirmek ve ulusal çalışmalarımızı belirlemek üzere gerçekleştirdiğimiz forumun evlatlarımızın geleceğine katkı sunmasını diliyorum."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.