Yaşanan depremler ve sel felaketleri ile sarsılan Şanlıurfa’da yaralar sarılmaya başlandı. İki aylık süre içerisinde Şanlıurfalı ve çevre illerde bulunan vatandaşlar, yaşanan depremler ve ardından sel felaketi ile adeta korku filmini ardı ardına yaşadılar.

Uzun bir süreden sonra Şanlıurfalı vatandaşlar ilk defa güneşli bir güne merhaba demenin sevincini yaşadılar. Geçtiğimiz ay içerisinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezi depremle birlikte Şanlıurfa’da 300'ün üzerinde can kaybı yaşandı.

Deprem yaraları henüz sarılmaya başlanırken ardından gelen sel felaketi ile Şanlıurfa 2 kez sarsıldı. Yaklaşık 17 can kaybı yaşanan sel felaketinde bir hafta geçti ve uzun bir aranın ardından Şanlıurfalılar, güzel ve güneşli bir hava ile uyandılar.

Şanlıurfalılar yaşanan sel felaketinden dolayı birçok ev, araç ve iş yerlerinin zararları konusunda ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada selde zarar gören tüm vatandaşların tazminatlarının ödeneceğini açıkladı.

Şanlıurfalı vatandaşlar gördükleri güzel havalarla birlikte ev ve işyerlerinde hummalı bir temizlik çalışmasına girerek, son iki ay içerisinde yaşananları unutmaya ve yaralarını sarmaya başlayarak yaklaşan Ramazan ayını güzel bir şekilde karşılamanın telaşı başladı.

Haber: İbrahim UYGUR