Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Şanlıurfa Ceylanpınar TİGEM İşletmesi'nde çalışan çobanlar, hakları için seslerini yükseltiyorlar. Ancak, haklarını isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çobanlar, TİGEM yetkilileri tarafından yerlerine Suriyeli ve Afgan çobanların alınacağı yönünde tehdit ediliyorlar.

 

Çalışanlar, asgari ücret düzeyindeki maaşlarının düzeltilmesini, izin günlerinin artırılmasını ve vardiya sistemine geçilmesini talep ediyorlar. Ancak, taleplerine karşılık TİGEM yetkilileri tarafından yapılan tehditler karşısında endişe ve isyan hakim.

 

TİGEM işletmesinde çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çobanlar, haklarını aramak ve daha adil çalışma koşulları için bir araya gelerek taleplerini yetkililere iletmişlerdi. Ancak, bu taleplerin yerine getirilmemesi ve tehdit edici tutumlar karşısında çobanlar, haklarını savunmak adına kamusal alana çıkmış durumda.

 

Şanlıurfa Ceylanpınar TİGEM İşletmesi'nde yaşanan bu gelişmeler, işçi hakları ve göçmen işçilerin istihdamı gibi konuların da gündeme gelmesine neden oldu. Çalışanların taleplerinin karşılanması ve haklarının korunması için yetkililerin gereken adımları atması bekleniyor.