Millet Vekili Aday adayı Reyhan Akçura, Gelecek Partisinden 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde aday adaylığını açıkladı. Şanlıurfa’nın hak ettiği hizmetleri daha etkin bir şekilde yapabilmek adına siyasete arenasında bulunduğunu belirterek şunları söyledi; “Yaklaşık 3 yıldır Gelecek Partisi Ş.Urfa teşkilatında görev almaktayım. 26 yıllık Mali Müşavirim. Gelecek Partisi Ş.Urfa 28.dönem milletvekili aday adayıyım. Şehrimin bu kadar çok sıkıntıdan geçtiği bir zamanda böyle açıklama yapmak istemezdim ama maalesef bir seçim takvimi var ve sürece uyum sağlamak zorundayız.

Şehrim adına güzel işler yapmak ve şehrimi daha yaşanabilir bir hale getirebilmek, adına bu dönem çevremden gelen talepler doğrultusunda bende varım. Hedefimiz can ve mal kaybının yaşanmadığı bir şehir imarı. Şanlıurfa’daki kadınlarımızın yüzü olmaya, onların sesi olmaya bu yolda tüm yüreğimle bende varım.

Çok kıymetli hemşerilerimin desteklerini bekliyorum. Masa başından değil her an sahadan siyaset yapamaya varız. Üç yıldır aktif olarak sürekli sahada hemşerilerimizle beraberiz. Özellikle depremden bu yana Şanlıurfa ve Adıyaman’da sahada sivil toplum gönüllüsü olarak yer aldım. Bundan sonraki süreçte de Adıyaman da sivil toplum gönüllüsü olarak çalışmaya devam edeceğiz.

Şehrim için Öncelikli hedefim Deprem yöneltmeliğine uygun yapı denetimi ve ve depreme uygun bir şehir yerleşim planı. Onun dışında şehrimizde alt yapı yok bunla ilgili acil altyapı projelerine ihtiyacımız var. Eğitim alanında şehrimizi ve Üniversitemizi daha iyi bir noktaya getirmek ve şehrimiz cazip bir eğitim merkezi haline getirmek. Kadınlarımız ve özellikle kız çocuklarımız için eğitim olanaklarının ve burs imkânlarının şehrimizde arttırılması ile ilgili çalışmalar yapacağız. Turizmle ilgili konaklama sıkıntımız var bunla ilgili yeni şehrimize yeni otel yatırımlarını çekmeliyiz ve tarım şehri olarak artık tarım arazilerinin imara açılmasına engel olarak, tarım arazilerini korumak.”

Haber: İbrahim UYGUR