Geçtiğimiz 2 hafta önce Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi ve ardından oluşan su kesintilerinin ardından Sağlık Bakanlığı Şanlıurfa’da bulunan içme sularının sadece temizlik amaçlı kullanımı konusundaki açıklamasının ardından Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün içilebilir açıklaması vatandaşları adeta ikilemde kalmalarına neden oldu.

Hafta içerisinde Başkan Beyazgül’ün musluk suyunun içilmesinde sakınca yok açıklamasının ardından önceki gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Hatay ve Şanlıurfa’daki musluk sularının içilmemesi konusundaki uyarıları Şanlıurfa’da tartışmaları da beraberinde getirdi.  

Vatandaşlar hangi kuruma ne derecede inanmaları gerektiği konusunda kafalarının karışık olduğunu belirterek; “İki devlet kurumu ikisi de farklı açıklamalar yapıyor. Bu kurumların birbirlerinden haberleri yok mu? Hangi kurum doğruyu söylüyor?

Ayrıca bu içme suyunda şu ana kadar iyileştirmeler yapılmıyor mu? Sağlık açısından ne denli riskleri taşıyor? Bizler vatandaşlar olarak bunları bilmek istiyoruz. Bu bizim hakkımız. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, hazır su alabilen insanlar var alamayan insanlar var. Lütfen su konusundaki tartışmaları artık bitirip tüm şehir merkezine önceden de olduğu gibi sağlıklı ve içilebilir suyun verilmesi sağlanmalı”  şeklinde konuştular.