WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İran'da Mahmud Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı reddedildi

Stockholm, 9 Haziran (Hibya) - İran'da Mahmud Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı reddetilirken, 2003'te öğrencilerin üzerine ateş açılması emrini veren Mohammad Bagher Ghalibaf ve beş kişinin cumhurbaşkanlığı adaylığı İran Muhafız Konseyi tarafından onaylandı.

İran'da Mahmud Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı reddedildi
Paylaş:

İran Muhafızlar Konseyi, Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve yedi kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından ülkenin sertlik yanlısı meclis başkanı ve diğer beş kişinin 28 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmalarını onayladı.

Konsey, 2009'da tartışmalı bir şekilde yeniden seçilmesini takip eden baskılarla tanınan ateşli bir popülist olan eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın aday olmasını yine yasakladı.

Konseyin kararı, bir zamanlar 85 yaşındaki dini liderin olası halefi olarak gösterilen Ayetullah Ali Hamaney'in sertlik yanlısı koruması Raisi'nin yerine geçecek isim için iki hafta sürecek kısa bir kampanyanın başlangıcını temsil ediyor.

Nihai olarak Hamaney tarafından denetlenen din adamları ve hukukçulardan oluşan bir panel olan Muhafız Konseyi tarafından onaylanan adayların seçimi, İran'ın Şii teokrasisinin, rekor düzeyde düşük katılımın olduğu son oylamaların ardından ve ülkenin hızla ilerleyen nükleer programı ve İsrail-Filistin İslami Hareketi savaşı nedeniyle tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde seçimi kolaylaştırmayı umduğunu gösteriyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.