WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Çin'den Hollanda'nın hava sahası ihlaline sert tepki

Çin, Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait Tromp fırkateyninde konuşlu helikopterin Çin hava sahasında bulunduğu provokatif girişime sert tepki gösterdi.

Çin'den Hollanda'nın hava sahası ihlaline sert tepki
Paylaş:

Çin, Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait Tromp fırkateyninde konuşlu helikopterin Çin hava sahasında bulunduğu provokatif girişime sert tepki gösterdi.

Hollanda Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde kısa süre önce yayımlanan bir makalede, Birleşmiş Milletler (BM) görevini yerine getiren Tromp fırkateyninde konuşlu bir helikoptere Doğu Çin Denizi'nde Çin ordusuna ait iki savaş uçağı ve bir helikopter tarafından müdahale edildiği, Çin uçaklarının uluslararası hava sahasında güvenlik tehdidi oluşturduğu iddiasında bulunuldu.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xiaogang, bugün düzenlenen basın toplantısında, Hollanda'nın söz konusu iddiasına yanıt verdi.

Sözcü Zhang, Hollanda'nın bu iddiasının doğruyu yanlışla karıştırarak, kendi ihlallerini gizlemeye çalıştığını söyledi.

Zhang, "7 Haziran’da Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait Tromp fırkateynindeki helikopter, Shanghai'nin doğusunda ihlal ve provokasyon girişiminde bulundu. Helikopteri uzaklaştırmak için Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na bağlı Doğu Harekat Alanı Komutanlığı tarafından yapılan sesli uyarılar ve savaş uçaklarının müdahalesi tamamen meşru ve makuldur. Güvenlik tehdidi oluşturan Çin değil, Hollanda'nın kendisidir. Hollanda, BM görevini yerine getirme bahanesiyle başka ülkelerin deniz ve hava sahalarında güç gösterisi yaparak gerilimi artırmakta ve ikili ilişkileri zedelemektedir. Hollanda’nın çirkin girişim ve ifadelerinden büyük hoşnutsuzluk duyuyoruz. Bunun için Hollanda nezdinde ciddi girişimlerde bulunduk. Hollanda’ya deniz ve hava kuvvetlerinin eylemlerini sert bir şekilde kontrol etme uyarısında bulunuyoruz. Çin, her türlü ihlal ve provokasyon girişimlerine kararlılıkla karşılık vereceğiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et 'Kadir'in Ağaç Evleri' kül oldu

Akışın sonuna geldiniz.