WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

TÜİK- Konut satışları Mayıs'ta yıllık yüzde 2,4 düşüşle 110 bin 588 adete geriledi

İstanbul, 13 Haziran (Hibya) – Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre 2,4 azalarak 110 bin 588 adete geriledi.

TÜİK- Konut satışları Mayıs'ta yıllık yüzde 2,4 düşüşle 110 bin 588 adete geriledi
Paylaş:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azalarak 110 bin 588'e düştü.

 Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 18 bin 814 ile İstanbul, 9 bin 861 ile Ankara ve 6 bin 306 ile Antalya olurken, en az olduğu iller sırasıyla 37 ile Bayburt, 46 ile Ardahan ve 60 ile Hakkari oldu.

Konut satışları Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 azalışla 465 bin 761 adete indi.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 63,9 azalış göstererek 9 bin 909'a düştü. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 9,0 olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,7 azalışla 44 bin 602 adete indi.



Mayıs ayındaki ipotekli satışların 2 bin 316'sı; Ocak-Mayıs dönemindeki ipotekli satışların ise 10 bin 629'u ilk el satış olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde diğer konut satışları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 artarak 100 bin 679'e çıktı. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 91,0 olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde gerçekleşen diğer konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 artışla 421 bin 159'a yükseldi.

Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artarak 35 bin 558'e yükseldi. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı yüzde 32,2 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Mayıs döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 artışla 147 bin 899'a çıktı.

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 azalarak 75 bin 30'a indi. Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışının payı yüzde 67,8 oldu. İkinci el konut satışları Ocak-Mayıs döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 azalışla 317 bin 862'ye düştü.

Yabancılara yapılan konut satışları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34,8 azalarak 2 bin 64'e indi. Mayıs ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,9 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 797 ile Antalya, 668 ile İstanbul ve 164 ile Mersin oldu.

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,8 azalarak 9 bin 21'e düştü.

Mayıs ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 437 ile Rusya Federasyonu, 207 ile İran ve 171 ile Ukrayna vatandaşlarına yapıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.