Asrın felaketinin ardından 11 ilde yaşanan yıkıntılar ve ardından yaşanan olumsuz durumlar Şanlıurfa’da da etkisini gösterdi. Özellikle Bahçelievler bölgesinde bulunan eski ve çürük binalar için çıkan yıkım kararının ardından bölgede bulunan Atatürk Bulvarında ulaşıma izin verilmiyor.

Merkez ilçelerde oluşan trafik sorunu nedeniyle yolların kapalı olmasına tepki gösteren vatandaşlar, Bulvar üzerinde bulunan ve yıkım kararı verilen binaların ne zaman yıkılacağını merak ettiklerini belirterek kapatılan yolun ne zaman açılacağını yetkililere sordular.

2 Buçuk milyona yaklaşan nüfus yoğunluğu ve aynı zamanda artan araç sayısı nedeniyle trafik akışının sıkıntılı olduğu Şanlıurfa’da bulvarın büyük bir yük taşıdığının altını çizen Vatandaşlar; “Yaşadıklarımız elbette ki sıradan bir olay değildi. Önce depremler ve ardından sel felaketleri Şanlıurfa’yı adeta kör düğüm haline getirdi.

En son yaşadığımız sel felaketi ve ardından oluşan trafik sorunu yine bizlere Şanlıurfa trafiğinin ne denli zor ve içerisinden çıkılmaz bir hal aldığının göstergesi olarak karşımıza çıktı. Bununla birlikte riskli binalar nedeniyle kapatılan yollar ve daha çok sıkışan trafik akışı adeta şehrin ana arterlerini felce uğrattı.

Bahçelievler’de bulunan riskli bina olarak adlandırılan yapıların ne zaman ve ne şekilde yıkılacağını merak ediyoruz. Çünkü ulaşımın en yoğun olduğu ana arterlerden biriside Atatürk Bulvarı ve bu bulvar şu anda kapalı. Bu nedenle şehir trafiği adeta kör düğüm haline gelmiş. Bir an önce bu alanda çalışmaların başlaması gerekiyor. Aksi halde trafik akışı daha çok içerisinden çıkılmaz bir hal alacaktır.” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR