Yaşanan sel felaketinin ardından Şanlıurfa merkez ilçelerde musluk suyunun sadece temizlik amaçlı kullanılmasına ilişkin yapılan açıklamaların ne zaman biteceğini merak eden Urfalı vatandaşlar sağlıklı suyun ne zaman musluklardan geleceğini yetkililerden sordular.

İçme sularındaki tehlikenin ne olduğunu ve şimdiye kadar bu konuda herhangi bir temizlik çalışmasının yapılıp yapılmadığını merak eden vatandaşlar, ŞUSKİ’yi aramalarında sağlıklı cevaplar alamadıklarını ve mahalle muhtarlıklarının da bu konularda bilgili olmadıklarını belirterek yetkililerin bu konuda bir an önce vatandaşları bilgilendirmeleri gerektiğinin altını çizdiler.

‘Hazır Su Alacak Gücümüz Kalmadı’

Deprem bölgelerinde bile hazır suların ücretsiz dağıtıldığına dikkat çeken Urfalılar, Şanlıurfa’da içme suyu dağıtımının gerçekleşmediğini ve vatandaşların sürekli olarak hazır su almak zorunda kaldıklarını söyleyerek; “Bizler maddi durumları o kadar iyi insanlar değiliz. Sürekli olarak hazır su tüketemeyiz. Yetkililerde bizlere içme suyu konusunda doğru bilgiler vermiyor.

Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkili mercileri aradığımız zaman bizleri muhtarlıklara yönlendiriyorlar. Müracaat ettiğimiz muhtarlar ise sular konusunda bir bilgileri olmadığını belirtiyorlar. Kimden sağlıklı bilgi alabileceğimizi bilmiyoruz. Birçoğumuzun cebinde değil su ekmek bile alabilecek parası yok. Deprem bölgelerinde suyu ücretsiz dağıtıyorlar. Fakat Urfa’da böyle bir durum söz konusu değil. Bizler artık ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Lütfen birileri bu konuda gerekli açıklamayı kamuoyuna yapsın” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR