SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-10-2022 11:53

Şanlıurfa’da Bebek Ölümlerini Önlemeye Yönelik Toplantı Gerçekleşti.

Şanlıurfa’da Bebek Ölümlerini Önlemeye Yönelik Toplantı Gerçekleşti.

Şanlıurfa’da Bebek Ölümlerini Önlemeye Yönelik Toplantı Gerçekleşti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından vaka değerlendirme toplantısı ve bebek, çocuk sağlığına yönelik panel gerçekleştirildi.

 

Şanlıurfa’da bebek ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek, çözüme yönelik yeni programları hayata geçirmek, gelecek nesillerin sağlığını korumak amacıyla vaka değerlendirme toplantısı ve bebek, çocuk sağlığına yönelik Halk sağlığı Toplantı salonunda biraraya gelerek Bebek ölümleri ile ilgili konu ele alındı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Hizmet Başkanları, kamu ve özel hastane Çocuk ve yeni doğan uzmanları katıldı. Yapılan toplantı sonrası konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm şunları söyledi,

“Gerçekleşen panelde amacımız, Bebek ölümlerinin tespitini sağlamanın yanı sıra her bir bebek ölümünü izleyerek nedenini ortaya çıkarmak ve bir daha aynı nedenlerle oluşabilecek bebek ölümlerini önlemek amaçlıdır.

 

Şanlıurfa’da hem doğum ve çocuk ölümleri anlamında üst sıralarda bir yer almaktadır, Bu hüzünlü bir tablo, arzu etmediğimiz bir tablo bizleri de üzen düşündüren bir tablodur. Bununla ilgili şüphesiz bizlerin elinden gelenler olacak, Buradaki toplantımız hepimizin ortak derdi bebek ölümlerinin önüne geçebilmektir. Hekimler arasındaki organizasyon ve iletişimin artırılmasıyla birlikte Bebek ölümlerinde çok daha iyi noktaya gelineceğini arzu ediyoruz. Ama kesinlikle bir bebeğin hayata tutunabilmesi için bu toplantıların Şanlıurfa da yapılması zaruri görünüyor. Toplantıya katılan Başkanlarımıza ve doktorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ibrahim uyguribrahim uygur