6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından inşaatlarda yapı denetimleri konusu sıkça gündeme gelmeye başladı. Özellikle Şanlıurfa genelinde adeta mantar gibi yükselen binalara yönelik denetimlerin yapılıp yapılmadığı konusu vatandaşların merak konusu haline geldi.

Yaşanan depremlerde bina kolan ve kirişlerinin yanı sıra yapı elemanlarının ne denli güvenli olup olmadığı konusunda yetkili mercilerin gerekli denetimleri yapıp yapmadıklarını merak eden vatandaşlar, bu konuda bir açıklama yapılması gerektiğini vurguladılar.

Depremlerin etkisine ve şiddetine yakın zamanda şahit olduklarına dikkat çeken vatandaşlar; “Yaşadığımız depremler öylesine sıradan bir sarsıntı değildi. Tüm dünyanın gündemine oturan olay aslında bizlere yapılar konusunda büyük bir ders çıkartmamız gerektiği gerçeğini hatırlattı.

Adeta kıyameti yaşadığımız depremlerin ardından bu defa Şanlıurfa’da yükselen binaların ne denli güvenli olup olmadıklarını merak ediyoruz. Yapı denetim firmaları bu binaları denetliyor mu? Acaba gerçekten sağlam olup olmadığına dair bir inceleme yapıldı mı? Bu sorular aklımızdan çıkmıyor.

Olası büyük bir depremde bu defa Şanlıurfa’da da büyük yıkımların olabile ihtimali oldukça yüksek. Bahçelievler semti bile hemen hemen her caddesi mühürlenmiş durumda ve belirttiğimiz gibi olası bir deprem ile birlikte bu defa şehrim komplesine mühür atıla bilir. Bu nedenle denetimlerin yeni yapılan inşaatlar başta olmak üzere şehir genelinde bulunan tüm yapılara yönelik gerçekleştirilmesi gerektiği kanaatindeyiz” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR