WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Sıfır Atık Hareketiyle 59,9 milyon ton atık ekonomiye kazandırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sıfır Atık Hareketi hakkında açıklamalar yaptı.

Sıfır Atık Hareketiyle 59,9 milyon ton atık ekonomiye kazandırıldı
Paylaş:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, daha yaşanabilir, daha temiz ve daha yeşil bir dünya hedefiyle atıkları dönüştürdüklerini belirterek Sıfır Atık Hareketi ile geri dönüşümü yaygınlaştırdıklarını duyurdu. Sıfır Atık Hareketiyle ilgili olarak şu veriler aktarıldı:

"Sıfır Atık Hareketiyle 59,9 milyon ton atık ekonomiye kazandırıldı Geri Dönüşüm ile atıklardan 185 milyar TL kazanç sağlandı. Proje kapsamında 188 bin binada Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ne geçildi. 21 milyon kişiye sıfır atık eğitimi verildi. Sıfır Atık projesiyle 498 milyon ağaç kesilmedi. 5,9 milyon ton sera gazı salımı önlendi. Hedef geri kazanım oranını 2035'te yüzde 60'a çıkarmak."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.