Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangınlarla ilgili olarak büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Vali Hasan Şıldak, anız ve dikkatsizlik kaynaklı arazilerde meydana gelen yangın vakalarına karşı uyarılarını yineledi.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle olası yangınlara karşı ilgili tüm kurumlara hassasiyet gösterilmesi talimatını veren Vali Hasan Şıldak, Diyarbakır Çınar ilçesi ve Mardin Mazıdağı ilçesi mahallelerinde yaşanan olaylarda büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayınlayan Vali Şıldak, "Anız ve örtü yangını olarak başlayan ve daha sonra Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı mahallelere sıçrayan arazi yangınlarının yerleşim yerlerini etkilemesi sonucunda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.
Özellikle anız yakılmasının toprağı verimsiz hale getirdiğini, canlılara zarar verdiğini ve tarım alanları ile yerleşim bölgelerinde ciddi zararlara yol açabileceğini vurgulayan Vali Şıldak, vatandaşları yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı. Ağır cezaların uygulanacağını belirten Vali Hasan Şıldak, "Toprağımıza sahip çıkalım, geleceğimizi karartmayalım. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bugün ayrıca il genelindeki bütün camilerde cuma namazı hutbesinde anız yakılmaması ve tarım arazilerinde dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuldu.