İSTANBUL (AA) - Bera Holding Yönetim Kurulu, geleneksel hale gelen iftar yemeğinde, Konya'da faaliyet gösteren banka ve katılım bankalarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Bera Holding'den yapılan açıklamaya göre, Bera Otel Konya'da gerçekleşen iftar yemeğine, Konya finans dünyası yöneticileri tarafından yüksek katılım sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, milletçe son derece mahsun bir ramazan ayını idrak ettiklerini belirterek, "6 Şubat tarihli depremler sadece bölge insanımızı değil, hepimizi derinden sarstı. Konya'mız tüm imkanlarını seferber ederek başta devletimizin kurumları olmak üzere, yerel yönetimler, özel sektör, STK'ler ve gönüllülerimizle birlikte büyük bir dayanışma sergileyerek acıları hafifletmeye çalıştı. Bera Holding olarak, depremin 24'üncü saatinde bölgeye ulaştık. Geride kalan 50 günde tüm şirketlerimizin katkısı ile 7 milyon TL'yi aşan ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Geçirmekte olduğumuz kış şartları nedeniyle depremzede kardeşlerimizin kalıcı konutlara geçişleri öncesi konteyner kentlerin kurulmasını önceliklendirmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

Konyaspor'un Nurdağı'nda tamamlamak üzere olduğu konteyner kente 50 adetlik konteyner ile destek verdiklerini aktaran Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çatısı altında iftar ettiğimiz Bera Otel Konya, şubat ayı boyunca 350 odasını 1.000'i aşkın depremzede kardeşimize açarak önemli bir ev sahipliğini yerine getirdi. Bu mücadelenin uzun soluklu, çok yönlü olacağının bilinci içerisinde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi siz kıymetli misafirlerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Mart ayının ortasında geçen yılın konsolide faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşmıştık. 233 milyon TL'yi aşkın toplam yatırım miktarımız ile önceki yıla göre yatırımlarda yüzde 100'e yakın bir artış gerçekleştirdik. Ülkemiz için üretim odaklı sürdürülen bu çabalarımız esnasında sizlerle yatırım açısından önemli iş birliklerine imza atmaktayız. Bu vesileyle yatırım, istihdam, üretim faaliyetlerimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli banka ve katılım bankalarının yöneticilerine ve tüm iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İçerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlığa, huzur ve kardeşlik getirmesini ve bizlerin gönüllerini birleştirmesini diliyorum. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bu vesile ile rahmet niyaz ediyoruz."