Yüzyılın felaketleri olarak nitelendirilen deprem ve sellerin vurduğu Şanlıurfa’da kentsel dönüşün konusu yeniden gündeme geldi. Özellikle dere yataklarına yapılan yapıların ne denli sağlıklı olup olmadığı konusunda yapılması gereken çalışmaların ve dere yataklarındaki yapıların kentsel dönüşüme girip girmeyeceği Urfalı vatandaşların da merak konusu haline geldi.

Şanlıurfa genelinde karakoyun deresi ve cavsak deresinin yanı sıra Karaköprü deresi üzerinde bulunan yapıların oluşan seller karşısında ne denli çaresiz olduklarını gözlemlediklerini belirten Şanlıurfalılar bu alanlarda bulunan yapıların bir an önce yıkılması gerektiğinin altını çizdiler.

AVM’de temizlik çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Sel sularının etkisini gösterdiği karakoyun dere yatağında bulunan ve şehrin en kalabalık alanlarından birisi olan Piazza AVM'de temizlik çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını soran Urfalı vatandaşlar; “Piazza AVM’de ne zaman temizlik çalışmaları tamamlanacak Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde Piazza otoparkında Can kayıpları oldu. Sel sularının getirdiği çamur ve balçıklar hala Piazza AVM otoparkı ve 1. Katında bekliyor. Günlerdir temizlik çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar ne zaman tamamlanacak?”

Bizde urfadabugun olarak soruyoruz, Sel felaketinde bir kısmı tamamlanan temizlik çalışmaları tekrardan su alan AVM’nin otoparkında ne gibi çalışmalar yapıldı? Karakoyun dere yatağında bulunan iş merkezi kalkacak mı? Yeri değiştirilecek mi? bununla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı. Dere yatağında yapılan ev ve iş yerleri kentsel dönüşüme girecek mi?

Karaköprü Dere Yatağında Bulunan Ev Ve İşyerleri Kentsel Dönüşüme Girecek mi?

Yaşanan sel felaketinde yine aynı şekilde zararın oldukça yoğun olduğu Karaköprü ilçesi dere yatağında bulunan ev ve işyerleri hakkında da bir çalışma olacak mı?

Karaköprülü vatandaşlar bu konuda devletin yetkili mercilerinin bir an önce gerekli çalışmaları yaparak kentsel dönüşüm ağını genişletmeleri gerektiğinin altını çizdiler. Olası bir sel durumunda Şanlıurfa genelinde dere yataklarında bulunan ev ve işyerlerinin yoğun yaşandığı alanlardan birisi de Karaköprü deresi olduğuna dikkat çeken Vatandaşlar; “bu alanda da son derece riskli yapılar bulunmakta. Yine bir sel faciasının bu alandaki faturası büyük olur. Böyle bir durumun yaşanmaması için bir an önce gerekli çalışmaların yapılarak bölgelerin rahat bir şekle dönüştürülmesi gerektiği inancındayız” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR