annelerin katıldığı programda bilgilendirici konuşmaların yanı sıra, el broşürü, pasta ve kurabiye dağıtıldı. Anne sütünün önemine işaret eden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Okbay Güneş

 

“1-7 Ekim Emzirme Haftasını kutlamak için bir araya geldik. Annelerimiz Başhekimimiz ve hemşirelerimizle birlikte günümüzü anne sütünün önemini annelerimize anlatmakla geçiriyoruz. Anne sütünün önemi tartışılamaz. Anne sütü Anne ve bebeği pek çok hastalığa karşı korur. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum; bebeği anne sütüyle beslemek, yeniden gebe kalmak için engel bir durum teşkil etmez ve anneler gebeyken bir önceki bebeklerini emzirmeye devam edebilirler. Anne sütü anneyi yumurtalık, meme kanserine karşı korur. Bebekleri lösemi, lenf bezi kanseri gibi pek çok kanserden korur. Hatta erken doğan bebeklerimizde anne sütünün bebeğin zekâ gelişimine olumlu etkileri gösterilmiştir. Yoğun bakımda yatan bebeklerde ölümü azaltmaktadır. Özellikle bu haftada bunu vurgulamakla birlikte biz her gün tüm annelerimize anne sütünün önemini anlatıp bebekleri için bize süt temin etmelerini istiyoruz.

 

Anne sütü tartışılmaz bir annenin bebeğine bırakılabileceği en önemli mirastır ve bütün anneler bebeklerini emzirmelidir” dedi.