Asrın felaketinin ardından ağır hasar alan binaların kullanılamayacağına dair mühürler vuruldu. Şanlıurfa genelinde birçok mahallede ağır hasarlı olarak tespit edilen binaların yıkım işlemlerinin gecikmesiyle birlikte bu defa binalarda hırsız şoku yaşanıyor.

Haliliye İlçesi Pasabağı Mahallesi 759 sokakta bulunan ve ağır hasarlı olarak tespit edilen binalar adeta her gün hırsızların cirit attığı alanlara dönüştü.

Hırsızların her gün bu mahallede bulunan evlere girerek eşyaları yağmaladıklarını söyleyen vatandaşlar, bölgede bir an önce önlemler alınması gerektiğini aksi halde bu bölgede vatandaşların kendi imkânlarıyla önlem alarak hırsızları etkisiz hale getireceklerini söylediler.

Mahallenin adeta bir salgın hastalık gibi hırsızlardan geçilmediğine dikkat çeken Mahalle sakinleri; “Yaşadığımız depremler sıradan olaylar değil. Oturduğumuz evlerin birçoğunda ağır hasar tespit edildi ve evler mühürlendi.

Bizler evlerimize giremiyoruz ama hırsızlar bizden daha fazla evlerimize diledikleri gibi girip çıkıyor. Hemen hemen her gün hırsızlık olayları yaşanıyor. Evlerimizde bizlere ait değerli eşyalarımız var ve bizler bu eşyalarımızı nasıl koruyacağımızı bilmiyoruz.

Bu alanlarda bir an önce gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Aksi halde bizler mahalle sakinleri olarak tedbiri kendimiz alacak olursa bu hırsızları daha farklı bir şekilde etkisiz hale getirmek zorunda kalacağız. Sesimizi yetkili mercilerin bir an önce duymalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.