GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-08-2022 16:32

Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’nın Turizm Kimliğini Dünyaya Tanıtacağız’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte yapılan ve yapılacak olan projeler düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’nın Turizm kimliğini dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’nın Turizm Kimliğini Dünyaya Tanıtacağız’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar, düzenlenen değerlendirme toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

 

Otel El Ruha’da düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yan ısıra Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, Genel Sekreter Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, yerel ve ulusal televizyon temsilcileri, Gazete ve İnternet sitesi temsilcileri katıldı.

 

KALE ETEĞİ PROJEMİZLE URFA KALESİ’NİN SİLÜETİ ORTAYA ÇIKTI

 

Kale eteği projesi kapsamında 300 konutun kamulaştırılarak istimlak edildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa Kalesinde 300 adet kamulaştırma yaptık. Yaptığımız bu kamulaştırmadan sonra buranın millet bahçesi haline gelmesi için TOKİ ile birlikte bir çalışma yürüttük. Ancak alanda yeni bulgulara yeni eserlere rastlanması nedeniyle durduruldu. Yeni bir projeyle Kuruldan yeniden izin alıp çalışmalar devam etmektedir. O bölgede 300’ün üzerinde konut kamulaştırılması kolay bir çalışma değildir. Tarihi Urfa Kalesi’nin siluetinin ortaya çıkması son derece önemliydi” sözlerine yer verdi.

 

ŞANLIURFA’NIN NEFES BORULARINI AÇIYORUZ

 

Eski hizmet binası yerine yapılan Belediye Bahçesi, Kızılkoyun ve Kızılay Meydanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Beyazgül Şanlıurfa’nın nefes borularını açıyoruz dedi.

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binasını yıkarak aslına geri çevirdik. Tarihi alanları gün yüzüne çıkarırken kent merkezine bir akciğer nakli yapmış olduk. Yeni hizmet binamızı satın alarak belediyemizi oraya taşıdık. Kızılkoyunda 60 ev kamulaştırdık. Sarayönü Kızılay Meydanı da gün yüzüne çıkıyor. 130’a yakın kamulaştırma yaptık birinci, ikinci ve üçüncü etap olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kızılay Meydanımız çok yakında açılacak. Birinci etap bitmek üzere ikinci etapta kamulaştırma çalışmaları bitti. Üçüncü etapta çalışmalar devam ediyor. Burası tamamlandığında Şanlıurfa’ya bir güzellik katacak. Şanlıurfa’nın kalbine bir inci takmış olacağız. Şehrimizin nefes borularını birer birer açmaya devam ediyoruz. Kent merkezine bir diğer tabirle akciğer nakli yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

 

 

 

ŞANLIURFA’DA BİLİME VE İSTİHDAMA DESTEK VERİYORUZ

 

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da bilime, istihdama önem verdiklerini ve bu nedenle 6 yeni fabrika açarak istihdama büyük destek verdiklerini ifade eden Başkan Beyazgül, “ Fabrikalarımız faaliyete geçmek üzere çok az bir zaman kaldı. Çok kısa bir süre sonra faaliyete geçtiğini de görmüş olacağız. Bilim merkezimizin inşaatı da hızla yükseliyor. Gençlerimizi için bu merkez çok önemliydi. Bu merkez de çok kısa bir süre sonra açılmış olacak.

 

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA KONFORU SAĞLIYORUZ

 

Şanlıurfa’da ulaşım konforunu sağlamak için çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, “Abide Kavşağı projesiyle kent trafiği ciddi oranda rahatlayacak. Şanlıurfa’ya ulaşımda çok kolaylık getirecek bu proje tamamlandığında vatandaşlar güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânından yararlanmış olacaklar. Abide Kavşağı’nın ardından Balıkayağı Bulvarı üzerindeki kavşağı yapıp o bölgeden bir altgeçit yapacağız. Novada AVM’nin önünden bir kimse havaalanına kadar hiçbir ışığa takılmadan yoluna devam edecek. Ayrıca 11 kilometrelik Buluntu Hoca Bulvarını da açarak bölgeye alternatif bire çevre yolu kazandırılmış oldu” diye konuştu.

 

Şanlıurfa’nın her sorununa neşter vurarak, yapılamaz denilenleri birer birer yaparak proje ve hizmetleri hayata geçirdiklerini aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, müjdesini verdiği konut projesinden, OSB’ye su götürme projesine, Hobi Bahçelerinden Açıksu Caddesine, Akçakale yolundan Özdiker Pasajına kadar Şanlıurfa kamuoyunun merak ettiği proje ve hizmetlerle ilgili de bilgiler verdi.

 

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARIYLA ŞEHRE NEFES ALDIRDIK

 

Yaptıkları kamulaştırma çalışmalarıyla şehre nefes aldırdıklarını belirten Başkan Beyazgül, “Kültür ve turizm yolunda 476 yapının kamulaştırmasını tamamladık. Osmanlı Mahallesinde 148 yapının kamulaştırma işlemlerini tamamladık. O bölgede yol çalışmaları devam ediyor. Asya Mahallesinde yüksek gerilim hattı tehlikesi altında yaşayan vatandaşlarımızı o bölgeden güvenli bölgelere taşıdık kamulaştırmalarını yaptığımız yapıların yıkım işlemlerini gerçekleştirerek o bölgeye yeni bir yol kazandırdık. Asfalt çalışmalarını da tamamladık” dedi.

 

OTO GALERİCİLERİ YENİ YERLERİNE TAŞIYARAK BÖLGEDE OTEL YAPILMASININ ÖNÜNÜ AÇTIK

 

Kent merkezinde bulunan oto galericileri girişimleri neticesinde yeni yerlerine taşıdıklarını aktaran Başkan Beyazgül taşınma sonucu boş kalan bölgeye otel yapmak isteyenlerin başvuru yapabileceklerini ifade etti.

 

Başkan Beyazgül, “Oto galericilerin taşınması konusu da uzun süredir konuşuluyordu. 400’e yakın oto galericiyi yeni yerlerine taşıdık. Oradaki altyapı eksikliklerini giderdik. Boşalan bölge vakıflara ait bir bölgeydi. 2.2 yoğunluk verilmişti. Ancak Şanlıurfa’nın otel ihtiyacı olduğu için plan iptal edildi. Nihayetinde Kültür Bakanlığıyla anlaşmaya vardık. Eğer herhangi bir yatırımcı ben burada otel yapmak istiyorum dediği takdirde bu bölge yatırımcılara açık hale getirilecek” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ

 

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Fırat Nehri’ne bakan bölgede bungalov evler, Eyyüpnebi’de sabır evleri, kent merkezinde belirlenen alanlarda 5 üst geçit çalışması, sebze meyve kurutma tesisi, seralar, hayvan borsası, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezleri, kent merkezi ve ilçelerde yeni parklar, yeşil alanlar, mezbahalar, restorasyonlarla ilgili de bilgiler aktararak tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili notları paylaştı.

 

GENÇLER VE KADINLAR İÇİN YENİ MERKEZLER AÇTIK

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğin teminatı gençlere yönelik ve kadınlara yönelik çalışmalara da ağırlık verdiklerinin altını çizen Başkan Beyazgül 47 adet spor salonu açtıklarını dile getirdi. 3 olan gençlik merkezi sayısını 19’a çıkardık. 11 olan yüzme havuzu sayısını 16’ya çıkardık. 9 olan kütüphane sayısını 11’e çıkardık. 2850 olan lisanslı sporcu sayısını 5940’a çıkardık. 20 olan milli sporcu sayısını 35’e çıkardık. 10 olan kadın destek merkezleri sayımızı 32’ye çıkardık.” Diye konuştu.

 

ŞUSKİ ALTYAPI YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları da basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Beyazgül ilçelere yapılacak milyonlarca liralık yatırımların devam ettiğini ihale aşamasında olan ihalesi tamamlanan ve yapım aşamasında olan projelerin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

ibrahim uyguribrahim uygur