6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin ardından 11 ilde sürdürülen hasar tespit çalışmalarında sona gelindiği açıklandı. Bir süre önce açıklanan hasarlı binalarda bulunan elektrik abonelerinin borçlarının silinmesi konusunda Urfalı vatandaşlar tüm hasarlı binalarda bulunan aboneleri kapsayıp kapsamadığı konusunu gündeme getirdiler.

Yaşanan depremlerin birçok konuda vatandaşlara büyük sıkıntılar oluşturduğunun altını çizen Urfalılar, kapsamın genişletilmesi gerektiğinin altını çizdiler. Urfalı Vatandaşlar; “yaşadıklarımız sıradan şeyler değildi. 2 depremi aynı gün yaşadık ve birçoğumuzun oturduğu evler hasar gördü.

Olası bir depremde bu hasarlı binaların birçoğu yıkılabilir ve birçoğu da ağır hasarlı sınıfına girebilir. Bizler evlerimize girmekte halen korkular yaşamaktayız. Bizler çok büyük mağduriyetler yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.

Şayet hasarlı binalarda bulunan elektrik abonelerinin oluşan borçları silinecekse şayet o halde tüm hasarlı binaları kapsamalı. Kapsamın genişletilmesi bizleri çok rahatlatacaktır. Bizler yetkililerin bu konuda bir çalışma yapmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR