ANKARA (AA) - Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, sürücülerin özellikle depremden etkilenen bölgelerde yolda meydana gelebilecek ani çökme, heyelan ve benzeri olaylara karşı dikkatli seyahat etmeleri, hızlarını azaltmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, TAG Otoyolu'nun Dörtyol-Payas kavşakları Özerli Viyadüğü'nde genleşme derzi yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Aydın-Denizli yolunun 21-24. kilometrelerinde (Kumkısık mevkisi) otoyol köprülü kavşak yapım çalışmaları sebebiyle trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi gerekiyor.

TAG Otoyolu'nun Toprakkale-Osmaniye kavşaklarında üstyapı onarım çalışmaları dolayısıyla ulaşıma tek şeritten kontrollü izin veriliyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun Söke-Aydın Kuzey kavşaklarında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle İzmir-Aydın istikametinde 2 şerit (sol ve orta) trafiğe kapatılarak ulaşım sağ şeritten sürdürülüyor.

Ankara-Çankırı yolunun 15-17. kilometresinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü olarak devam ediyor.

Denizli-Serinhisar yolunun (Denizli Çevre Otoyolu-Serinhisar istikameti) 0-14. kilometrelerinde fiber optik kabloların zarar görmesi dolayısıyla Honaz Tüneli, Denizli-Antalya istikameti trafiğe kapandı. Alternatif güzergah olarak ulaşım Denizli şehir içi geçişinden gerçekleştiriliyor.

Aydıncık-Silifke yolunun 25-28. kilometrelerinde (Büyükeceli-Koçaşlı-Yanışlı arası) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 09.00-17.00 saatlerinde yol trafiğe kapatılarak 17 Nisan'a kadar ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Zonguldak-Bartın il sınırı-Bartın-Kurucaşile yolunun 29-35. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sürdürülüyor.

Kızılkaya-Korkuteli yolunun 16-17. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşıma Korkuteli-Kızılkaya istikametinden iki yönlü olarak izin veriliyor.

Trabzon-Gümüşhane yolunun 50-55. kilometrelerinin muhtelif kesimlerindeki yol şevi temizlik çalışması nedeniyle yol kısa sürelerle trafiğe kapatılacak. Bu nedenle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak devam edecek.