6 Şubat depreminin etkilediği ve Şanlıurfa’nın adeta borsası gibi çalışan kapaklı pasajının son durumunun ne olacağını merak eden esnaflar her gün binlerce lira zararda olduklarını ve bu şekilde devam ettiği takdirde iflasın kaçınılmaz olduğunu söylediler.

Orta hasarlı olduğu gerekçesiyle mühürlenen pasajın akıbetinin bir an önce ne olacağının açıklanması gerektiğini belirten esnaflar, pasajın Şanlıurfa ekonomisine büyük katkı sağladığını ve bir an önce yeniden faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Her gün adeta bir borsa niteliğinde ticaret çarkının döndüğünü belirten Esnaflar, geçtiğimiz günlerde pasaj damına çıkarak seslerini duyurabilmek için eylem yapmış ve yetkililerin bir an önce bu alanda çalışma yapması gerektiğini dile getirmişlerdi.

Pasa Esnafları, sorunlarının çözülmesini isteyerek; “Kapaklı pasajı orta hasarlı iddiasıyla kapandı. Kapaklı pasajı esnafın olarak sorunlarımızın ne zaman çözüleceğini bilmiyoruz. Yetkililer bize bilgi vermiyor. Bu şekilde devam etmesi halinde bizler esnaflar olarak iflasın eşiğine geleceğiz. Bir an önce bu sorunumuz çözüme kavuşturulmalı” şekline konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR