WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

G7 Dışişleri Bakanları Orta Doğu'daki durumla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi

Washington, 5 Ağustos (Hibya) - Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip yedi ülkenin dışişleri bakanları Pazar günü, bir video toplantısında Hizbullah ve Hamas'ın iki üst düzey liderini öldürmesinin ardından Orta Doğu'daki durumu görüştü.

G7 Dışişleri Bakanları Orta Doğu'daki durumla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi
Paylaş:

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplantıda diğer konuların yanı sıra İsrailli rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'ye acil yardım ulaştırılması için daha iyi olanaklar sağlanması ve Hamas ile İsrail arasında olası bir ateşkes konuları ele alındığı belirtildi. Dışişleri bakanları ayrıca böyle bir anlaşmanın tüm bölgede barış ve istikrar için ne anlama geleceğini de konuştular.

G7 1975 yılında kuruldu ve ilgili ülkelerden politikacıların bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğu bir forum niteliği taşıyor. G7'de ABD, Almanya, Japonya, Fransa, İngiltere, Kanada ve İtalya yer alıyor. Rusya 1998 yılında foruma kabul edilmiş, ancak Rusların Kırım yarımadasını ilhak etmesinin ardından 2014 yılında tekrar forumdan çıkarılmıştı.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.