WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Nobel ödüllü isim Bangladeş'te geçici hükümete liderlik edecek

Stockholm, 7 Ağustos (Hibya) - Bangladeş parlamentosu, ülkenin başbakanı Şeyh Hasina'nın istifaya zorlanmasından bir gün sonra feshedildi. Yeni geçici hükümete Nobel ödüllü Muhammed Yunus liderlik edecek.

Nobel ödüllü isim Bangladeş'te geçici hükümete liderlik edecek
Paylaş:


Bangladeş  Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin'in ordu şefleri ve protesto temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Nobel ödüllü Muhammed Yunus'un Bangladeş'teki yeni geçici hükümete liderlik etmesi kararlaştırıldı.

Yunus, protestoculardan gelen talep üzerine bugün erken saatlerde böyle bir hükümete liderlik etmeye hazır olduğunu ima etmişti.

Ülkede Temmuz ayından bu yana, Yüksek Mahkeme'nin kamu işlerinde kotaların yeniden canlandırılması gerektiğine hükmetmesinin ardından bir protesto dalgası yaşanıyor.

Üniversite öğrencilerinin başını çektiği protestocular, kararın iptal edilmesini ve bunun sonucunda Şeyh Hasina hükümetinin iktidardan uzaklaştırılmasını talep etti.

Şeyh Hasina dün ülkeden kaçtı.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.