İSTANBUL (AA) - Vestel, Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES) yaygınlaştırılması konusunda Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliğine giderek, kadın çalışanlarının toplumdaki güvenliklerine dikkati çekti.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ile kadın istihdamını güçlendiren uygulamalara imza atan, kadın sporunu destekleyen Vestel, kadın çalışanlarının güvenliği konusunda da önemli bir iş birliğine imza attı.

Hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini benimseyen Vestel, KADES uygulamasını Manisa Vestel City'deki kadın çalışanlarına tanıttı.

Vestel bu kapsamda, insan kaynakları departmanı liderliğinde KADES uygulaması hakkında kadın çalışanlarını SMS ile bilgilendirdi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de bu tanıtımda hazır bulundu.

- "Kadına El Kalkamaz"

Vestel City'de gerçekleşen KADES tanıtımında fabrika çalışanları "Kadına El Kalkamaz" broşürleriyle destekte bulundu. Sadece kadınların değil erkek çalışanların da bilgilendirildiği toplantıda KADES uygulaması detaylı bir şekilde anlatıldı.

Kadınların acil durumlarda yardım çağırmalarını kolaylaştıran KADES uygulaması, akıllı telefonlara indirilebiliyor. Uygulamada yer alan acil butonuna basılması halinde, polis ekiplerine anında konum bilgisi gönderiliyor ve kadının yardıma ihtiyacı olduğunu bildiriliyor.