Şanlıurfa’nın ilk turizm sezonu olan mart ve haziran ayları arasındaki dönem başladı. Başta Göbeklitepe olmak üzere eski tarihi yapısı ve kültürü ve inanç turizmi açısından zengin bir kültür bölgesine sahip olan Şanlıurfa son 2 buçuk ay içerisinde yaşanan doğal afetler nedeniyle turizm sezonuna sağlıklı bir şekilde başlayamadı.

İnsan eliyle yapılmış Göbeklitepe gibi 12 bin yıllık en eski kültür varlığına sahip Şanlıurfa’da sezonun buruk açılması hemen hemen tüm sektörleri etkisi altına aldı. Öte yandan inanç turizmi konusunda adından söz ettiren Şanlıurfa bu yıl ilk turizm sezonunda misafirlerini ağırlayamadı.

Sektördeki durgunluğun hareketlenmesi için bir an önce tanıtım çalışmalarının başlaması gerektiğine dikkat çeken turizm işletmeleri bu konuda yetkilerin gereken çalışmaları bir an önce yapmaları gerektiğinin altını çizdiler.

Turizm sektörler, Şanlıurfa’nın atağa kalkarak şahlanması gerektiğine dikkat çekerek; “bizler turizm sektörleri olarak Şanlıurfa turizmi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Elbette ki bu 2 buçuk aylık süreçte yaşadıklarımız öyle kolay şeyler değildi.

Fakat hayatın kaldığı yerden devam ettiğini de unutmamamız gerekiyor. Urfa’mız sıradan bir kent değil. Bilinen en eski tarihi geçmişe sahip bir kent. Bizler ilimizde durağan duruma düşen turizmi canlandırmalıyız.

Bunun için sadece sektörlerin değil, aynı zamanda yetkili mercilerinde gerekeni yaparak ellerini taşın altına koymaları gerektiği inancındayız. İlk turizm sektörümüz olan mart ve haziran ayları arasında beklendiğimiz oran gerçekleşmeyebilir. Fakat sonbahar dönemindeki ikinci dönem için şimdiden gerekli çalışmaların yapılası gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştular.

Haber: İbrahim UYGUR