Seçimler yaklaşıyor. Vatandaşlar şimdiden hangi oluşuma oy vereceğini düşünürken birçok vatandaş kararsız bir şekilde kime ve neden oy vereceğini bilmiyor. Bu çerçevede son zamanlarda seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Pati başta olmak üzere karalama kampanyaları devam ediyor. Şimdilerde yerel basından birçok haber sitesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine karşı karalama kampanyaları başlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine karşı bazı haber siteleri sudan bahaneler ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e karşı karalama kampanyaları başlattı. Eyyübiye Belediyesi eski Meclis üyesi Bilal Tekatlı, tarafından ortaya atılan iddiaları manşetlerine taşıyan haber siteleri buna birde ek olarak Başkan Beyazgül’e ‘Zeynel’ diye hitap etmeleri ise gözlerden kaçmadı.

Bilindiği gibi yaşanan depremler ve sonrasında yaşanan olumsuzluklar ve ardından oluşan sel felaketi ile şehir şebekelerinde su problemi yaşanmıştı. Bunun tüm sorumluluğunun sadece Başkan Beyazgül’de olduğuna yönelik yapılan haber çalışmaları ise akıllara 14 Mayıs sonrasında olabilecek bir erken yerel seçime alt yapı hazırlığımı sorularını akıllara getirdi.

Başkan Beyazgül, yaşanan deprem ve sel olaylarının ardından bölgelerde aktif bir şekilde tüm ekibiyle yer alıp çalışmaları kontrol etmesini görmezden gelen haber siteleri karalama çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Öte yandan Başkan Beyazgül’ün çabaları ile depremden en fazla etkilenen Adıyaman’ın alt yapı çalışmalarının da düzenlenmesine katkıda bulunduğu gözlenirken yapılan hizmetlerin karalama kampanyalarıyla hiç sayılması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

Birçok Urfalı vatandaş, yaşananların sıradan olaylar olmadığına dikkat çekerek; “11 ilde yaşanan afet sıradan bir olay değil. Bu afetle bırakın belediyeleri, başka hükümetler olsaydı bile başa çıkamaz ve belki de istifa ederlerdi.

Fakat başta hükümetimiz olmak üzere, belediyelerimizde ellerini taşın altına koyarak büyük bir çalışma ve yardımlaşma örneği sergilediler. Elbette ki 11 ilde alt yapı problemleri oluştu. Bunlarla başa çıkmak kolay değil. Prosedür denen bir olay var ve bu prosedürlere uymak gerektiğini herkes biliyor.

Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’ün elinde sihirli bir değnek yok. Her şey zamanlar oluşacak ve zamanla tüm taşlar yerine oturacaktır. Öyle sudan bahanelerle başkana yüklenip ve bunu da büyük bir olaymış gibi haberleştiren kişilerin amacını biliyoruz. Kimse başkanımızı çamur atarak karalayamaz” şeklinde konuştular.