Asrın felaketlerini ardı ardına yaşayan Şanlıurfa’da insanlar halen gereken dersi çıkartmamış. 6 Şubat tarihinde yaşanan Depremler ve 5 Mart tarihinde Şanlıurfa’da oluşan sel felaketinin etkileri halen anlaşılmamış. Dere yatağında inşaatlar adeta mantar gibi yükselmeye devam ediyor.

Sırrın deresi üzerinde bulunan ve yapımı devam eden inşaatın dere kenarına yapım çalışmalarının kaldığı yerden devam etmesi duyarlı Urfalı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yaşanan sel felaketinin dere kenarında bulunan inşaat sahiplerini etkilemediği görüşünü savunan Urfalı vatandaşlar, yetkili mercilerin bu yapılara bir an önce el atıp durdurmaları gerektiğini söylediler.

Yaşanan sel felaketinin Urfa’ya bir uyarı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Urfalı Vatandaşlar, Başta Müteahhitler olmak üzere tüm vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini altını çizdiler.

Yetkili kurumların dere yatağında bulunan inşaatların yapı ruhsatlarını iptal etmesi gerektiğini belirten Vatandaşlar, denetimleri arttırılması gerektiğini belirterek; “Çok değil bir ay önce Urfa’da yaşanan sel felaketi tüm dünyanın gündemine adeta bomba gibi düştü.

Şanlıurfa yaşanan selde çok sayıda can kaybı yaşadı ve şehir merkezinde büyük oranda mağduriyetler oluştu. Bu yaşananların izlerini henüz silememişken insanların vurdumduymazlığı adeta bizlere pes dedirten cinsten oldu.

Sırrın deresinin geçtiği bölgede dere yatağında bulunan inşaatların yeniden yapım çalışmalarının devam etmesi bizi adeta şoka uğrattı. Urfa’da insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Olası bir selin bilançosu çok ağır olabilir. O yükün altından kalkmak öyle kolay değil.

Yetkili kurumlar neden bu duruma sessiz kalıyor? Bu inşaatlara kim ya da kimler dur diyecek? İnsanlara bu yapılan daireler adeta birer mezar olarak mı satılacak. İnsanların çaresizliği başka insanların cepleri uğruna mı satın alınacak? Bu ve benzeri durumlar bizleri adeta kahrediyor. Yetkili kurum ve kuruluşların dere kenarlarındaki bu yükselen bina görünümlü mezarlara dur demesini istiyoruz” şeklinde konuştular.