14 Mayıs seçimleri öncesi, milletvekili aday adayları kesinleştirilecek ve bugün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Partilerin milletvekili adayları netleşmeye başladı. Şanlıurfa’da sürpriz isimler var. Haliyle TBMM’de 27. dönem milletvekili olarak yer alan birçok isim bu milletvekili seçimlerinde  partilerinin listesinde yer almıyor. 

AK Parti’nin Şanlıurfa’daki aday listesinde büyük bir değişim olacak. Şanlıurfa’da mevcut vekillerden Kasım Gülpınar ve Halil Özcan, partinin 3 dönem kuralına takılıyor. Mevcut vekillerden Mehmet Ali Cevheri’nin AK Parti’nin aday listesinde yer aldığı sızan bilgiler arasında.

Zemzem Gülender Açanal, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özşavlı ve Ahmet Akay’ın yeni dönemde Meclis’te olmayacağı tahmin ediliyor.

AK Parti'de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra milletvekilliğinden de istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili adayı oldu. Fakıbaba, Ankara 1. Bölge 2. sırada listeye girdi.

CHP’DE AZİZ AYDINLIK YOK
Şanlıurfa’dan CHP’nin bir milletvekili Meclis’te temsil ediliyordu. CHP’nin basına sızan listesine göre 27. dönem milletvekili Aziz Aydınlık partisi tarafından aday gösterilmedi.

MHP’DE ÖZYAVUZ YİNE ADAY
MHP’nin Şanlıurfa listesinde İbrahim Özyavuz yine milletvekili adayı olarak ilk sırada yer aldı.

ÖCALAN’IN YİNE ADAY OLDUĞU BELİRTİLİYOR
Meclis’te HDP’nin de Şanlıurfa’dan 4 milletvekili bulunuyor.

Seçimlere Yeşil Sol  Parti’yle gireceğini açıklayan HDP’de Ömer Öcalan’ın ismi partinin milletvekili listesinde yer aldığı belirtiliyor.

Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü ve Nusret Maçin’in ise partinin Urfa listesinde yer alıp almadığı henüz bilinmiyor.